Reportatge TV Pirineus 8-02-13

L’ASSENTAMENT HUMÀ MÉS ANTIC DEL PIRINEU

Més de 200 persones van assistir a la presentació del projecte arqueològic de la Cova de les Llenes on s’ha pogut constatar l’existència de l’assentament humà més antic del Pirineu.

Més de 200 persones van assistir a la presentació del projecte arqueològic de la Cova de les Llenes que l’Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social està duent a terme i on s’ha pogut constatar l’existència de l’assentament humà més antic del Pirineu.

Fins ara es parlava d’assentaments pirinencs de fins a 10.000 anys d’antiguitat, però amb aquest descobriment es demostra l’existència de poblaments Neandertals al Pirineu.

En la recerca que s’ha dut a terme també s’ha trobat ossos de fauna quaternària com ara del gran ós de les cavernes, els lleons cavernaris, hienes i hipopòtams.

La cova de les Llenes es troba situada al Pallars Jussà i cap als anys 50 ja es va fer un estudi on s’anomenava la troballa d’eines provinents d’assentaments molt antics, però sense fer-ne la datació, ara s’ha pogut constatar que tenen 200.000 anys d’història.

Aquest descobriment, que s’ha presentat a La Pobla de Segur, davant d’una gran expectació de veïns i veïnes, és el tret de sortida per a futures excavacions que es preveu que comencin a l’estiu.

Enllaç a la noticia original